La situació dels camperols i camperoles palestins és un reflex de la situació general que viu la població palestina des de fa dècades: una situació de resistència fèrria contra l’ocupació israeliana. Els treballadors del camp s’enfronten contínuament a obstacles com la confiscació de la terra, la inaccessibilitat als recursos naturals, els elevats costos dels subministres agraris i un limitat accés al mercat amb restriccions imposades a l’exportació i la importació.

L’Associació Catalana per la Pau ha convidat l’organització Palestinian Farmers Union (PFU) per parlar d’aquest context d’assetjament constant en què viu el col·lectiu camperol a Palestina. El proper 10 de maig tindrà lloc una xerrada-debat en la qual participaran el seu president, Rafat Khandaqji, i el director general, Abbas Milhem.

PFU és un grup d’associacions d’agricultors i agricultores palestins que des de 1993 treballa en la defensa dels seus drets i per contribuir al desenvolupament econòmic, polític, cultural i democràtic de l’Estat de Palestina.

Agricultura palestina

Actualment, integra 12 organitzacions a Cisjordània i la Franja de Gaza, és a dir, més de 5.800 persones associades. A més, treballa amb unes seixanta cooperatives, que compten amb uns 3.000 membres.

L’Associació Catalana per la Pau i PFU són entitats col·laboradores des de fa més de deu anys i han treballat conjuntament en diferents projectes que busquen garantir el dret a l’alimentació a través de l’enfortiment del sector agrícola palestí, tant des del punt de vista de la productivitat i la incorporació de noves tècniques –sempre focalitzades cap a l’ecologia i la sostenibilitat–, com des del vessant organitzatiu i associatiu.

Durant l’acte, tindrà també lloc la presentació del reportatge audiovisual ‘Crònica d’una brigada: La pagesia palestina sota l’ocupació’, elaborat per la Brigada de Solidaritat a Palestina 2017. L’activitat, que s’emmarca en la campanya ‘Palestina Batega’, és oberta al públic i d’entrada lliure. Un cop finalitzada, hi haurà aperitiu i begudes per a totes les persones assistents.


Xerrada-debat ‘Palestina sota l’ocupació: agricultura en resistència’
Quan: Dijous 10 de maig a les 19.00h
Lloc: Sala Assemblea (Planta -1), Edifici de CCOO (Via Laietana 16, Barcelona)
Entrada lliure
Més informació: mediterrania@acpau.org
Descarrega el targetó informatiu

Vols rebre el nostre butlletí?