El ‘pianista del camp de refugiats de Yarmouk’ torna a terres catalanes. Després de l’èxit i el gran ressò obtingut amb els concerts del passat mes de març a Barcelona i Sant Boi de Llobregat, l’Associació Catalana per la Pau ha convidat de nou el pianista sirià-palestí Aeham Ahmad a realitzar una sèrie d’actuacions a diverses localitats del territori. Concretament, entre el 25 de novembre i el 2 de desembre, oferirà diferents concerts solidaris a Malgrat de Mar, Barcelona, Reus, Igualada i Manresa.

La iniciativa s’emmarca en la Campanya d’Acció Humanitària amb les Persones Refugiades a Jordània, el Líban i l’Iraq engegada des de la nostra entitat amb la finalitat de proporcionar ajuda humanitària urgent a les persones que arriben refugiades a aquests dos països i en la qual hi col·laboren la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban, amb el suport del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de diferents ajuntaments catalans.

Gira solidària Aeham Ahmad

Amb la seva música i el testimoniatge d’allò que ha viscut en primera persona, Aeham Ahmad porta un anys girant per Europa, tractant de conscienciar sobre la dramàtica situació que travessen les poblacions que, com la siriana, es troben atrapades en zones de guerra, conflicte i desplaçaments forçats.

Nascut a Damasc l’any 1988, va donar-se a conèixer fa uns anys a través de les xarxes socials en vídeos on se’l podia veure tocant el seu vell piano enmig dels carrers buits i els edificis derruïts del camp de refugiats de Yarmouk, a pocs quilòmetres de la capital siriana. Amb el pas dels dies, Ahmad va esdevenir un símbol de resistència contra la barbàrie i la destrucció causades per la guerra.

Actualment, viu a Alemanya, com a refugiat. Des de la seva arribada a Europa ha actuat a nombrosos concerts a diversos països. El 18 de desembre de 2016, va ser guardonat amb el ‘Premi Internacional Beethoven pels Drets Humans, Pau, Inclusió i Lluita contra la Pobresa’.

Les actuacions programades segueixen la modalitat d’entrada lliure i taquilla inversa; és a dir, els assistents hi poden aportar un donatiu voluntari. Tota la recaptació anirà destinada a incrementar el fons assignat a la campanya.

Programa de concerts

Malgrat de Mar
Dissabte 25 de novembre a les 18 h
Església de Sant Nicolau (Plaça de l’Església 1)

*En el marc del Festival Arrela’t

Barcelona
Dimarts 28 de novembre a les 20.30 h
La Bacanal (Carrer Colomines 6)

Reus
Dijous 30 de novembre a les 19.30 h
Escola de Música del Centre de Lectura (Carrer Major 15)

Igualada
Divendres 1 de desembre a les 19 h
Auditori Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada (Passeig Verdaguer 84-86)

*L’activitat compta amb la participació del grup Cordes del Món i de l’Escola/Conservatori Municipal de Música d’Igualada, que portaran a terme una activitat pedagògica.

Manresa
Dissabte 2 de desembre a les 12 h
Sala Els Carlins (Carrer Sabateria 3-5)

*L’activitat compta amb la participació del grup Cordes del Món, l’Escola Municipal d’Artés, Esclat-Escola de Música i alumnes del Conservatori Municipal de Música de Manresa, que portaran a terme una activitat pedagògica.

Més informació sobre les actuacions: mediterrania@acpau.org / 933 188 444

Vols rebre el nostre butlletí?