El dijous 26 d’abril tindrà lloc als Cinemes Texas de Barcelona la projecció del curtmetratge documental La flor de la lengua de vaca, que narra com una jove guerrillera afronta els seus últims dies com a membre de les FARC, mentre intenta superar un dolorós record de la seva infància.

El film s’emmarca en un context de plena actualitat, amb una Colòmbia que encara un procés de construcció de pau i on la reinserció social dels excombatents és un dels principals desafiaments. L’obra també aborda altres temes, com la violència contra la dona o l’ús de mines antipersona.

L’Associació Catalana per la Pau és una de les col·laboradores del film i organitza aquesta activitat conjuntament amb les entitats La Bretxa i Hèlia Dones. Després del visionat, hi haurà un col·loqui amb el director, Germán Reyes, i Paula Sáenz, excombatent de les FARC i participant al film. Tant la projecció com la xerrada posterior són gratuïtes.

Sobre el curtmetratge

La flor de la lengua de vaca explica la història de la Camila, una jove que viu els seus darrers dies com a guerrillera de les FARC entre un futur incert de pau i el persistent record d’una infantesa durament castigada. Quan és enviada a un hospital de guerra enmig de la selva, inicia un viatge cap al fons d’una antiga ferida que necessita ser guarida, reparada. Un viatge que acaba conduint-la a l’inesperat retrobament amb el seu amic Ricardo, un jove guerriller recentment amputat a causa d’una mina.

El film va ser rodat a la regió de Los Llanos del Yarí, al departament del Meta colombià.

Descarrega el targetó informatiu

La flor de la lengua de vaca

Vols rebre el nostre butlletí?